Σπήλαια

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ"

Περιεχόμενα

Αρχική
Προηγούμενη
Ιδρυτική Γ.Σ.
Καθαρισμός Δυρού
Σπηλαιοδιάσωση
Φαράγγι Τάνου
Ανεμογεννήτριες
Επιπτώσεις ΑΣΠΗΕ
Οδηγία 9243 Ε.Ε.
Αρχαιολογία σπηλαίων
Διάσωση κατσικιού
Κοπή πίτας 2009

Σπηλαιολογικά
Διευθύνσεις
Έδρας: Ορθίας Αρτέμιδος 42 (EXPRES SERVICE)
Τ.K 23100  ΣΠΑΡΤΗ, τηλ. 6972-857852,
τηλεομοιότυπο: 27310-22103
 
Λ.Ηλιουπόλεως 74, ’.Χαραυγή
Τ.Κ. 172 36 Υμηττός Αθήνα
τηλ./fax 210.9734206
&  6972.857852
Κοπή πίτας 2009

Ο όμιλός μας πραγματοποίησε την κοπή της πίτας του 2009, στις 22 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ., στο ενάλιο σπήλαιο Βατσινίδι δίπλα στην παραλία του Φονέα της Καρδαμύλης.

Με την ευκαιρία αυτή παραβρέθηκαν η δημοτική αρχή με τον αντιδήμαρχο κο Τζανετέα, οι εθελοντές πυροσβέστες με τον πρόεδρο του Συλλόγου «ΓΑΙΑ», κο Ορφανίδη, το ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης ’γριων Ζώων) Πελοποννήσου με τον κο Καπερναράκο, το περιοδικό «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» με την αρχισυντάκτρια κα Αργυρώ Αθανασοπούλου πολλοί φίλοι και μέλη του ομίλου μας.

Με πρωτόγνωρο τρόπο, για άλλη μία φορά, η ομάδα σπηλαιοδυτών με τον αντιπρόεδρό μας Δαμιανό Βερόπουλο έφερε στα νερά της λίμνης την πίτα και εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, ενώ το φλουρί έτυχε στη μητέρα Γη και τα σπήλαιά της.

Την προηγουμένη το πρωί, ημέρα Σάββατο, πραγματοποιήθηκε σπηλαιολογική αποστολή στο σπηλαιοβάραθρο του «Λυκούργου» στους Δολούς του Δήμου Αβίας από μέλη μας με τη συμμετοχή του περιοδικού «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ». Το παρών έδωσε και ο ίδιος ο κ. Λυκούργος Γαϊτανάρος, που παραχώρησε ευγενώς το κτήμα του −από την πρώτη στιγμή της εξερεύνησης−, στο οποίο βρίσκεται το ομώνυμο σπήλαιο. Παραβρίσκεται πάντοτε στο βάπτισμα νέων, αλλά τολμηρών, μελών αποστολών που λαμβάνουν το βάπτισμα του πυρός στο άθλημα της σπηλαιολογίας όπως και αυτή τη φορά στο αξιόλογο σπηλαιοβάραθρο. Είναι η πρώτη φορά που αρχισυντάκτρια περιοδικού συμμετείχε σε περιπετειώδη σπηλαιολογική αποστολή όπως αυτή. ’λλωστε ο όμιλός μας βρίσκεται στην ολοκλήρωση Σχεδίων Δράσης του Υπ. Κοινωνικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας σε τέσσερεις δήμους για ανάδειξη και προβολή σπηλαίων και φαραγγιών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της Χώρας μας. «Νονά» του σπηλαίου του «Λυκούργου» ήταν η αείμνηστη Μητέρα της Ελληνικής Σπηλαιολογίας που έδωσε στο σπήλαιο το όνομα του κου Λυκούργου προς τιμή του κατά την πρώτη εξερευνητική αποστολή.

Το Σαββατόβραδο έγινε και η κοπή πίτας του φυσιολατρικού συλλόγου «ΓΑΙΑ» με χοροεσπερίδα που συμμετείχαν και τα μέλη του ομίλου μας. Μετά την ομιλία του κου Γρηγόρη Ορφανίδη, απονεμήθηκε στο δραστήριο πρόεδρο από τον πρόεδρο του ομίλου μας Γιάννη Κοφινά αναμνηστική πλακέτα. Και στις δύο εκδηλώσεις των αδελφών συλλόγων είχαν παραταχτεί τα δύο πυροσβεστικά οχήματα και το ασθενοφόρο που προσφέρουν με τη χρήση των εθελοντών πολύτιμες υπηρεσίες στην περιοχή.

Την Κυριακή, μετά την πρωτότυπη κοπή της πίτας, συνήλθαν τα μέλη του ομίλου μας και το ΔΣ στο χώρο στέγασης του χορευτικού ομίλου Σταυροπηγίου Αβίας, με θερμή φιλοξενία από το πρόεδρο κο Κουμουνδούρο, για τη χάραξη νέας αξιόλογου δράσης του σπηλαιολογικού μας ομίλου.

Το ΔΣ και τα μέλη ευχαριστούν τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις αυτές και υπόσχονται πλούσια δράση με νέες εξερευνήσεις που θα αναδείξουν νέα, σημαντικά και κρυμμένα υπόγεια μυστικά.