Σπήλαια

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ"

Περιεχόμενα

Αρχική
Προηγούμενη
Εξέλιξη Σχεδίου
Φαράγγι ’ρση 1
Φαράγγι ’ρση 2
Λάδων
Λαγκάδα
Λαφότραφος 1
Λαφότραφος 2
’ϊ Γιώργης
Ερύμανθος
Βιδιάκι

Σπηλαιολογικά
Διευθύνσεις
Έδρας: Ορθίας Αρτέμιδος 42 (EXPRES SERVICE)
Τ.K 23100  ΣΠΑΡΤΗ, τηλ. 6972-857852,
τηλεομοιότυπο: 27310-22103
 
Λ.Ηλιουπόλεως 74, ’.Χαραυγή
Τ.Κ. 172 36 Υμηττός Αθήνα
τηλ./fax 210.9734206
&  6972.857852
Φαράγγι ’ρση (Δ.Δ. Μοναστηράκι-Μαυρολίμνα)

Από την γραφική πλακόστρωτη πλατεία με τη πέτρινη εκκλησία και το σχολείο του χωριού Μοναστηράκι κατεβαίνουμε προς τον άγιο Νικόλαο που είναι μετά τα τελευταία σπίτια. Ο τσιμεντόδρομος οδηγεί σύντομα στο γεφύρι του ’ρση για να κατεβούμε στην κοίτη του. Περνάμε από την καμάρα και συνεχίζουμε κάτω από τα πυκνά πλατάνια. Συναντάμε εγκαταλελειμμένο νερόμυλο μέχρι που στη πορεία μας οι πλαγιές στενεύουν και ορθώνονται.

Στη διαδρομή αυτή που εξερευνήθηκε με αφορμή την υλοποίηση του εν λόγω Σχεδίου Δράσης, συναντήσαμε στο άγριο τοπίο του φαραγγιού πέντε καταρράκτες για αρμάτωμα (με ανοξείδωτους κρίκους για τη χρήση των σχοινιών). Τα νερά ήταν δροσερά και οι φόρμες νεοπρενίου προστάτευσαν τα σώματα της ομάδας εξερεύνησης. Οι βάθρες ήταν άπατες με βαθυπράσινα νερά, ώστε ορθά αποδόθηκε η ονομασία από τους Γορτύνιους ως "μαυρολίμνες". Τα κατεβάσματα στο απολαυστικό αυτό canyoning της περιοχής φτάνουν τα 9 και 10 μέτρα μέχρι το μύλο, όπου συναντάμε και το παραφάραγγο της Βρυσούλας.

Από εκεί συνεχίζουν και οι επόμενες 3 γνωστές μαυρολίμνες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα τουριστικό σημείο για την περιοχή και τους λάτρες της παρθένας φύσης.